JukkaTuunanen Karjalasta Kajahtaa

Vappujen laulut

Me käymme taisteluun puolesta ihmisoikeuden ja kansan kärsineen me viemme onneen yhteiseen. Työn orjat sorron yöstä nouskaa, maan ääriin kuuluu kutsumus. Nyt ryskyin murtuu pakko valta, tää on viime ponnistus. Mink' kuntos' keksii, kirves lyö, se olkoon vapauden työ, jonk' eestä poistuu sorron yö, jonk' eestä poistuu sorron yö!

Pohja vanhan järjestyksen horjuu. Orjajoukko taistohon! Alas lyökää koko vanha maailma ja valta teidän silloin on. Tää on viimeinen taisto, rintamaamme yhtykää niin huomispäivänä kansat on veljet keskenään. Vaan lannistaa meitä ei mahti mainen saa. Me rauhan lujan luomme, mi riidat karkoittaa.

Käy eespäin väki voimaks! Äl' orjajoukko halpa täst' alkain ole! Tarmollas sä särje tieltäs' salpa. Työmiehet, kyntäjät ja kaikki, työkansan joukko nälkäinen. Maa meidän on ja olla täytyy, vaan ei laiskain lurjusten.

Me käymme taisteluun puolesta ihmisoikeuden ja kansan kärsineen me viemme onneen yhteiseen. Jo kuivuu kyyneleet, soi suuret huomensävelet. Kun hetki lyö, niin poistuu yö ja kunniassa on kansa ja työ. Tok' kunnian ei halu vaan saa meitä työhön toimintaan, vaan myöskin onni synnyinmaan, vaan myöskin onni synnyinmaan! Työ käsiemme, hengenkin on ylevätä työtä. Työ tehty kourin jäntevin voi poistaa hengen yötä. 

Nälkä meill' on aina vieraanamme, vaan kuin korpit haaskoiltaan me kerran kaikki karkoitamme, ja päivä pääsee paistamaan. Jo kuivuu kyyneleet, soi suuret huomensävelet. Kun hetki lyö, niin poistuu yö ja kunniassa on kansa ja työ. Pois puute, pois kurjuus, pois kaikki silloin jää. Onnen orpo kansa jo nosta pystyyn pää! Käy eespäin väki voimaks! Äl' orjajoukko halpa täst' alkain ole! 

________________

Olen yhdistänyt sanat seuraavista  lauluista: Työväen marssi, Kansainvälinen ja Taistojen tiellä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Eestaas eestaas tiellä taistojen. Vihervasemmistoporvarismi on in. Pienet sille.

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

lauluissahan ei syyllistetä mitään ihmisryhmää eikä lietsota väkivaltaa ketään kohtaan. Ja näitä lauluja laulavat ay-pomot, sdp:n johtajisto, sdp kansanedustajat ja kaikki muutkin vasemmistopuolueaktiivit. Keitähän mahtavat olla laulussa mainitut laiskat lurjukset.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Internationaali, väkivaltaisempaa, solvaavampaa ja tappamiseen lietsovampaa laulua saa hakea. Kyllä kunnon vasuri tietää miten alkuperäisvärssy vedetään ja siksi silmänurkka kastuu aina kun punalippu liehuu.

Veli-Pekka Tihlman

Totta puhut. Näiden vasemmistopettureiden "rauhanlauluissa" joka toinen sana on joko Taistelu tai Rintama. James Bondilla taas oli mainio hoito-ohje tämän kaltaille isänmaansa myyjille.: "Smert spionam"

Toimituksen poiminnat