JukkaTuunanen Karjalasta Kajahtaa

Aviokriisistä oppia 2 perussuomalaiset

Kirjoitin 16.6. blogiini, että Perussuomalaiset voisivat ottaa oppia aviokriisin hoidosta. Tässäpä muutama lisäajatus. Perusuomalaiset väittävät, että Halla-ahon ja Terhon arvomaailma on sama ja hallitusyhteistyön katkaiseminen liittyy vain henkilöön nimeltä Jussi Halla-aho. Otetaanpa tähän pari esimerkkiä. Mitä jos, Keskusta valitsisi  kesken vaalikauden uudeksi puheenjohtajaksi Paavo Väyrysen ja samalla hänestä tulisi Suomen pääministeri. Kestäisikö ja sallisiko hallituskumppani Kokoomus sen? Tai jos vasemmistoliiton johtoon valittaisiin Esko Seppänen tai Esko-Juhani Tennilä kesken eduskuntakauden. Kuinka kävisi yhteistyö oppositiossa?  Kristilliset valitisisivat ex-puheenjohtaja Toimi Kankaanniemen takaisin tai hurmossaarnaaja Patrick Tiaisen. Vihreät hakisivat uutta nostetta ja puheenjohtajaksi tulisi silloin jo ex-piispa Irja Askola ja demarit valitisivat Ulf Sundqvistin. 

Ja jotta Kokoomuskaan ei jäisi ilman uutta johtajaa siihen valittaisiin Iiro Viinanen tai Nalle Wahlroos. Huomaatko, henkilöllä on vaikutus yhteistyöhön. Ennen PS puoluekokousta monet johtavat poliitikot kertoivat, että Halla-aho on ongelma yhteistyölle. No eikö PS saakaan valita ketä tahansa puoluejohtajaksi? Totta kai saa, se kuuluu länsimaiseen yhteiskuntaan, mutta samalla pitää olla valmis kantamaan seuraukset. Näytää siltä että nyt ei olla olla siihen valmiita vaan syyllisiä etsitään kissojen ja koirien kanssa ja tietolähteenä on usein vain hevosmiesten tietotoimisto. Olen edelleen sitä mieltä, että tämä kriisi on voitettavissa jos otetaan oppia kuinka aviokriisiä hoidetaan.

Neuvoni on PS jäsenille ja aktiiveille: Odottakaa nyt ja tehkää vuoden päästä rauha, rakentakaa siltaa nyt, älkää purkako sitä. Tehkää tästä "aviokriisistä" uusi ja parempi liitto. Nyt ei kannata etsiä syyllisiä. Te kaikki puoluekokoukseen osallistuneet olette ainoita syyllisiä. Älkää syyttäkö muita. Halla-aholaiset teitte aviorikoksen, koska ajattelitte ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolella, kunhan vain tuosta vanhasta pääsee eroon. Soinilaiset teitte aviorikoksen, koska olitte jo mielessänne päättäneet palata elämään ,"poikamieselämään", ilman perheen vastuuta. Tämä on vielä sovittavissa. Siitä on esimerkkinä vasemmistoliitto, joka kokosi rivinsä taistolaisten, sinisalolaisten ja saarislaisten jälkeen.

Tietysti jos PS haluaa olla marginaalipuolue ilman vastuuta ja kavereita, sille käy kalpaten. Historia sen osoittaa. Puoluekartalle on tullut ja mennyt  puolueita, jotka kuihtuneet taivaan tuuliin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit ()

Käyttäjän MarjattaRty kuva
Marjatta Räty

Jukka puhut asiaa. Tältäpohjalta lähtisi Perussuomalaiset nousuun! Kristillis-sosiaalinen arvopohja pysyisi ja uskoisin, että Taivaan Isän siunaus seuraisi jokaisen luottamustoimen haltijan työtä. Vain yhdessä muutos on mahdollinen. Toisiamme kunnioittaen, tukien, rohkaisten ja toisistamme iloiten!

Toimituksen poiminnat