JukkaTuunanen Karjalasta Kajahtaa

Tekopyhät

Vihreät, Vasemmisto, SDP ja RPK esittävät Timo Soinille epäluottamuslausetta ja potkuja ulkoministerin paikasta. Kutsun heitä tässä  yhteisnimellä tekopyhät. Heidän mielestään Timo Soinin abortinvastainen mielipide on ulkopoliittisen linjamme vastainen. Koetin googlata ulkopoliittisen linjamme sisältöä ja vaikka kuinka etsin, en löytänyt aborttimyönteistä  linjausta. Ainoa asia on naisten oikeuksien kunnioittaminen.

Kun aikanaan Suomi liittyi ns. Ottawan sopimukseen, joka kieltää maamiinojen käytön ja valmistuksen, esitystä perusteltiin elämän suojelemisella. Maamiinat  tappavat viattomia lapsia, tyttöjä ja poikia, eripuolella maailmaa. Miinoja pidettiin epäinhimillisenä. Ketkä ajoivat tätä asiaa maassamme?  Tekopyhät Vihreät, Vasemmisto, SDP ja RPK. Heille elämän suojelu oli silloin tärkeä. Kun Timo Soini puolustaa syntymättömän lapsen oikeutta elää, sitä pidetään vääränä. Suomessa on eliminoitu yli 500.000  lasta abortilla. Siis melkein Helsingin väkiluvun verran. Ja kaikki tämä on tapahtunut 1970 luvun jälkeen.

Entäpä jos Timo Soini olisi osallistunut virkamatkallaan käsiaseet kieltävään mielenosoitukseen tai seminaariin, olisi kantanut  NRA:n, Kansallisen Kivääriyhdistyksen, vastaista blakaattia, tai vaatimassa eutanasian laillistamista, olisiko nämä samat henkilöt vaatimassa  Timo Soinia erotettavaksi. Tekopyhät olisivat taputtaneet Timoa olkapäille ja kehuneet häntä.  Tässä nähdään, mikä on elämän ja elämän suojelun välinen ero. Jos vastustat tekopyhien kannattamia asioita, olet oikealla asialla, mutta jos vastustat aborttia (aikaisemmalta nimeltä sikiönlähdetys) olet väärällä asialla.

Joo, kyllä olen kuullut ne sikiönlähdetyksen perusteet. Naisella pitää olla oikeus tehdä abortti esim raiskauksen takia. Suomessa tullee alle  20 naista raskaaksi raiskauksen seurauksena. 99% aborteista tehdään sosiaalisin perustein: ”lapsi ei nyt vaan sovi tähän elämän tilanteeseen” on yleisin peruste. Avioliitossa, parisuhteessa olevan naisen ei tarvitse edes kertoa lapsen isälle tehdystä abortista. Onhan kyseessa naisen oikeus, isästä ei niin väliä.

Kysymys kuuluu: kumpaan Suomessa kuolee enemmän ihmisiä maamiinoihin vai abortteihin? Kumpaan maailmassa kuolee enemmän ihmisiä maamiinoihin vai abortteihin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Teit muista tekopyhiä oman oletuksesi mukaan.

Ottawan sopimus olisi purettava.

Opettelisivat ehkäisyä niin ei tarvitse murehtia aborteista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinin aborttiluikuri ja luikurointi elämän ja kuoleman kysymyksillä on aivan oma lukunsa. On vienyt populismin uudelle levelille, jossa pelivälineiksi kelpaavat uskonto, etiikka ja moraali.

Et kai nyt sentään oikeasti usko, että Soini oikeasti vastustaa aborttia? Jos sillä saa ääniä, niin käyttää sitten sitä korttia, ei muuten ja ääniähän sillä ei saa. Tulee palaamaan aiheeseen useamman kerran uudetaan, koska se toimii julkisuustemppuna. Sitten kun se ei enää mediaa kiinnosta, niin lopulta jättää sen aiheen. Ei taida puolueensa vaaliteemaksi abortin vastustaminen kelvata, vai kelpaako? ;-)

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Hypoteesisi ulkomionisterin osallistumisesta johonkin mielenosoitukseen on kummallinen. Ulkoministerinä ollessaan henkilön ei tule osallistua vierailumaassaan mihinkään mielenosoitukseen. Sillä ei ole merkitystä mikä mielenosoitus on kyseessä. Näin toimiessaan hän ei toimi tehtävään kuuluvalla ammattitaidolla. Tästä syystä pidän Soinia huonokäytöksisenä protokollan ja dilpomatian sääntöjä rikkovana moukkana.

Miinojen uhreja on maailmassa vuositasolla 15000-20000. Lähde:
https://www.unicef.org/french/protection/files/Lan...

Laittomiin abortteihin kuolee arviolta 68000 naista vuodessa. Linkki:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2709326/

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Silläkö ajattelit naisten aseman paranevan, jos kaikkialla maailmassa saisi abortin yhtä helposti kuin Suomessa. Kun puhutaan abortista ja aborttilainsäädännöstä eri maissa, niin niissä on erittäin suuria eroja. Suomessa saa abortin vielä viikolla 28 ja viikolla 24 syntyneitä pelastetaan keskoshoidossa elämään. Onko kyseessä siis mitätön möykky naisen kohdussa, jos toisessa huoneessa sitä paloitellaan ulosvetoa varten ja toisessa laitetaan keskoskaappiin.
Mitä tulee noihin ulkoministereiden toimintaan muistelepa vaikka Erkki Tuomiojaa, jonka sanomisista ja tekemistä tuli ulkopoliittiset selkkaukset. Suomen Rooman suurlähettiläs joutui puhutteluun Erkin kommentointien takia (Berlusconi-case) ja silloinen pääministeri (Lipponen) joutui selittelemään Erkin "Israel on kuin natsi-saksa" lausuntoa ja kun hän ulkoministerinä ollessaan tuki avoimesti YK:n terroristijärjestöksi luokittelemaa PLO:ta.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Vastaus kommenttiin 4.

Kyllä. Aborttioikeus parantaa naisten asemaa.

Raskaana olevalla naisella on oikeus päättää siitä. Ei sinun, eikä varsinkaan yhteiskunnan. Kyseessä on mitätön möykky, jos haluat, että käytän samaa termiä. Olisiko hyvä, että tuo möykky syntyisi maailmaan, jossa sillä ei olisi hyviä edellytyksiä elää, ja jonka oma synnyttäjä vihaa sitä joka hetki?

Mitä muistelemista noissa esimerkeissäsi on? Tuomiojaahan puhuteltiin noiden asioiden tiimoilta. Onko Sipilä puhutellut Soinia? Toiseksi Soinin olisi pitänyt ymmärtää Tuomiojan toiminnasta se, että tuollainen ei kuulu ulkoministerille.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kausti Rantalainen profiilissasi on Piraattipuolue ja eikös juuri teidänpuolue suvaitse vapautta omaksua uutta politiikan kirjoittamattomista säännöistä.
Timo Soinin rohkeus olla oman uskonnollisen vakaumuksensa puolesta osoittaa vain Suomen moniarvousuutta maailmalla.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Vapaus omaksua jotain uutta ei tarkoita asioiden heikentämistä.

Soinin toiminta heikentaa naisten itsemääräämisoikeutta ja elämän laatua. Aborttikielto aiheuttaa ja on aiheuttanut hirveästi kärsimystä ympäri maailman. Kärsimyksen vähentäminen menee moraalisen närkästyksen ohi.

Hän perustelee asian uskonnolla. Uskonto on henkilökohtainen asia, sitä ei pitäisi tuoda politiikkaan. Tässä katson, että hän ei ole rohkea, vaan röyhkeä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Suomi on parlamentaarinen demokratia. Täällä on mahdollista antaa epäluottamuslause hallitukselle tai yksittäiselle ministerille. Joka maailmankolkassa tällainen ei ole mahdollista.

Eduskunta sitten äänestää, onko luottamusta vai ei. Siihen on tyytyminen.

Haluatko kenties tehdä Soinista jonkun pyhimyksen, joka on tällaisen mahdollisuuden yläpuolella?

Toimituksen poiminnat