Ortodoksi ministeri?

Leikitään asialla. Suomen hallituksessa istuu ministeri, joka kuuluu ortodoksikirkkoon. Hän menee virkamatkallaan paikallisen ortodoksiseurakunnan iltatilaisuuteen ulkomailla. Häneltä kysytään virkamatkan jälkeen, mitä mieltä on hän on naispappeudesta. Hän toteaa, että oman kirkkoni päättäjät ovat tehneet päätöksen, että papin virka kuuluu vain miehille. Siis millaista naisten oikeuksien polkemista. Nyt pitää heti eduskunnassa aloittaa välikysymyksen tekeminen, miten on mahdollista, että istuva ministeri asettuu Suomen virallista ulkopolitiikkaa vastaan ja on valmis polkemaan naisten oikeuksia. Tuollaisesta ministeristä on heti päästävä eroon. 

Toinen leikki. Toinen ministeri, sanotaan nyt vaikka mormoni. Hän menee virkamatkallaan ulkomailla mormoonikirkkoon Salt Lake Cityssä. Siellä on hyvin tavallista, että mormonmiehellä on useampi vaimo. Millaista naisten oikeuksien polkemista.  Tuollainen teko on Suomen virallista ulkopoliittista linjaa vailla. Kun ministeri tulee kotimaahan, hänelle esittää vihreät ja demarit epäluottamuslausetta naisten oikeuksien polkemisesta. Ja juuri siinä samassa  eduskunnan täysistunnossa vihreät ja demarit ajavat uutta polyamorista avioliittolakia eteenpäin, naisten oikeuksien takia tietenkin.

Otetaan vielä kolmas esimerkki. Eräs tunnettu suomalainen poliitikko saa paavin pyydettyä käymään maassamme. Hän haluaa tavata presidentin. Eduskunnassa nousee valtava älämölö: presidentin teko on Suomen virallista ulkopolitiikkaa vastaan. Paavi polkee naisten oikeuksia kieltämällä abortit, joten häntä ei saa tavata. Seuraavalla viikolla maahamme saapuu PLO johtaja, joka on julistanut intifadan alkaneeksi ja käskee pieniä lapsia olemaan ihmiskilpinä sodassa Israelia vastaan. Vaaditaan, että presidentin pitää ehdottomasti tavata hänet.

Voi meitä. Onneksi tämä oli vain leikkiä.

JukkaTuunanen1
Sitoutumaton Joensuu

Antifasisti, antisemitisti, antirasisti.... Vuorovaikutusyrittäjä, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu