JukkaTuunanen Karjalasta Kajahtaa

Tutkivalle journalismille tehtävä

Kyllä nyt oppositio mässäilee vanhusten hoidolla. Lyhyt katsaus Pohjois-Karjalan yksityistettyihin hoitokoteihin antaa hyvän kuvan, ketkä ovat olleet myymässä. Useimmissa tapauksissa julkinen valta tai sen hallinnoimat yhdistykset  ja  niiden päättäjät ovat olleet sosiaalidemokraatteja. Heidän aloitteistaan hoitokoteja on myyty ahneuden alttarille.

Tutkiva journalismi voisi nyt tehdä pikaisen yhteenvedon, ketkä ovat olleet myymässä julkista vanhustenhuoltoa ja mikä on heidän puoluekanta. Pikainen katselmus esim. Hankoon, osoittaa että 9 demaria, 2 vasemmistoliittolaista ja 1 kommunisti muodostavat enemmistön valtuustossa. Samalla voisi tutkia, kuinka vanhusten hoidon kilpailutus on järjestetty? Kuinka kunnan tarkistuslautakunta (tilitarkastajien käsikassara) on miehitetty ja millaista osaamista siellä on ja mitä puoluekantaa he edustavat.

Jos joku yksityinen yritys on myynyt itsensä hoitojätille on siihenkin ollut syy: epäterve kilpailutus, jonka polittiset päättäjät ovat siunanneet. Nyt syyllisiä etsitään ihan väärästä päästä. Pitää mennä kuntapäättäjien housuihin ja hameisiin etsimään syyllisiä. He ovat kaiken tämän mahdollistaneet. Nyt puhutaan jo eduskunnan käytävillä, että siinäpä se sote-jumppa nyt päätyikin. Päinvastoin. Nyt on aika sotelle, jotta asiat saadaan järjestykseen. Uskon vielä, että tämä ajankohta on hyvin suunniteltu juuri soten kaatamiseksi.

Jos siis tutkitaan, tutkitaan sitten loppuun saakka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat