JukkaTuunanen Karjalasta Kajahtaa

Arvot vai 0,7

Kokoomuksen gallup-alamäestä on kuultu vaikka millaista selitystä. Suurin osa kommenteista on kulminoitunut hoitajamitoitukseen, jota puheenjohtaja Orpo ei ole suostunut sellaisenaan nielemään. On sanottu, että se ”Sari sairaanhoitaja”on kääntynyt demareiden leiriin. 

Mielestäni kannatuksen laskuun löytyy paljon suurempi syy. Aikoinaan Kokoomuksen pilareina olivat arvot koti, uskonto ja isänmaa. Noiden arvojen pohjalle kokoomuslainen politiikka rakennettiin ja noita arvoja puolustettiin.  

Kun maahanmuutto alkoi, kokoomuslaiset vain pyörittelivät silmiään, mutta mitään ei tehty. Ei puolustettu kotejamme, kansallisia arvojamme, vaan hyväksyttiin ”antaa kaikkien kukkien kukkia” -politiikkaa.  Kokoomuslaiset lauloivat samassa kuorossa, että Suvivirsi ja Enkeli taivaan joutaa menneisyyteen. Annettiin niin helposti periksi muutamalle nuotin vierestä laulajalle.

Monet kokoomuslaiset äänestäjät myös hieroivat silmiään, kun ex-puheenjohtaja Alexander Stubb oli tasa-arvoisen avioliittolain ensimmäinen allekirjoittaja. Tosin monet kansanedustajat heidänkin riveistään äänesti lakia vastaan. Seuraava vaihe oli koulujen opetussunnitelmat SETA ohjeiden mukaiseksi. Kokoomuksen opetusministeri olisi halutessaan voinut painaa punaista nappia. Monet kokoomuslaiset opettajat eivät voineet olla missään nimessä samaa mieltä ministeriön ja opetushallituksen kannanottojen kanssa ja heidän ja puolueen väliin lyötiin railo. Samaan sarjaan kuuluu kokoomuslaisten vankka kannatus ns. translaissa. Tuon lakiehdotuksen mukaan 15-vuotias tyttö tai poika voi vaihtaa sukupuoltaan. Samanikäinen 15-vuotias ei voi kuitenkaan ostaa  kioskista tupakkaa, mutta voi pyytää lääkäriä poistamaan/vaihtamaan sukuelimet. Haloo! Tämäkö on Kokoomuksen linjaus?

Sitten kokoomuslaiset ensimmäisenä puolueena ottivat käteensä Nato-kortin. Isänmaatamme puolustaakin muut, kuin oma armeijamme. Kantahenkilöstöön kuuluvat upseerit miettivät, mitä ihmettä me täällä pöpelikössä teemme, kun kohta täällä on Nato-joukot korvaamassa meidät. Jopa kokoomuslaiset ovat meidät tänne hyläneet, meidät jotka olemme puolustaneet ja kannattaneet Kokoomusta iät ja ajat.

Kokoomuksen kantakannattajina on aina olleet yrittäjät. Kokoomuksen linjaukset, etenkin pienyrittäjiä kohtaan, on ollut todella armoton. Pienyrittäjille (noin 150.000 kpl) tärkeä paikallinen sopiminen jäi haaveeksi, yritysverotuksen uudistaminen suosii vain isoja Oy muotoisia, vahvataseisia yrityksiä ja pienyrittäjien sosiaaliturva- ja eläkeuudistus jäi tekemättä. Samaan aikaan työntekijöiden vapauksia pitää eri syistä vapaita lisättiin. Kun pienyrittäjien harmiksi myös äitiyisrahauudistus kariutui, millainen muisto yrittäjille jäi Kokoomuksesta. Kun Kokoomus on pitänyt valtiontaloutta kunnossa ja kaikki päähuomio on ollut siinä, on omat arvot heitetty samaan aikaan romukoppaan. Siitähän tässä kyse.

Samaan aikaan kaikkialla Euroopassa arvokonservatismi nousi vahvaksi poliittiseksi liikkeeksi. Kokoomus hylkäsi arvonsa ja menetti kannattajat. Eikö nämä merkit olleet luettavissa ja nähtävissä. Eikö Kokoomuksen puoluetoimistossa Kansankoulunkujalla ollut enää yhtään kodin, uskonnon ja isänmaan ystävää? Eikö ollut ketään, joka olisi muistanut Hegelin opit, jotka olivat Kokoomuksen selkärankana toisesta maailmansodasta alkaen. Samaan aikaan maassamme nousee arvokonservatiivinen perussuomalaisten joukko. He julistavat rajoja kiinni, irti Setan ohjauksesta, kodit kuluu meille suomalaisille, irti vääristetystä ilmastohysteriasta ja Suomessa pitää olla aina oma armeija. Se arvopohja, jolle Kokoomus rakennettiin, siirtyi perussuomalaisille.

Kokoomuksen alamäki ei johdu hoitajamitoituksesta, vaan siitä että periaatteet myytiin liian halvalla. Äänestäjät eivät saanee, mitä olivat tottuneet samaan. Tunnen monta Kokoomusta ennen äänestänyttä ja kaikkien suusta kuuluu samat ajatukset: en voi äänestää enää Kokoomusta, en tunne enää sitä omaksi puolueeksi. Itse olen jutellut turuilla ja toreilla kokoomuslaisten ehdokkaiden kanssa. Joko ehdokkaat ovat kauas poikenneita arvoliberalisteja tai itse olen väärällä kojulla.

Tämän kirjoituksen tarkoitus on herättää Kokoomusta miettimään juuriaan, arvojaan ja nykyistä menoa. Tarvitsette juuri nyt selkärankaa seisoaksenne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Olipa hyvä analyysi. Voi olla aika silmiä avaava lukukokemus Kokoomus-poliitikoille. Mitkä ovat kokoomuksen arvot? Siitähän lähtee kaikki sekä ihmisillä että puolueella? Kokoomus on ilmeisesti joutunut yhtä kauas arvoistaan kuin Keskustapuolue alkiolaisuudesta eli juuristaan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Sipilä, Berner ja muu keskustan pisnisporukka viis veisasivat alkiolaisella köyhän asialla ja vähäosaisten lähimmäisen rakkaudella!

Kokoomuskin on jo ajat sitten kierrättänyt vanhan sloganinsa: Koti, uskonto ja isänmaa-kristillisille, mikä sinänsä ei uskonnotonta kiinnosta.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Jukalle täydennys yrittäjyydestä.
Uudella Seitsemän tähden liikkeellä on 175 kansanedustajaehdokasta, joista 34 Mikro-tai PK-yrittäjää.Tarkasti 19.4 %. Siis joka 5. on yrittäjä.
Se on sekä absoluuttisesti että suhteellisesti enemmän kuin Kokoomuksella tai millään muulla puolueella.
Tähtiliike on matkalla kohti Suomen yrittäjäyställisintä eduskuntapuoluetta.
Tehtäväkenttää on melkoisesti. Vain yrittämällä Suomi saadaan jaloilleen.

Yritystukea pitää ottaa pois suuryrityksiltä ja siirtää PK-sektorille, jossa pienimmin panoksin luodaan eniten uusia työpaikkoja.

Yrittäjä ja kansanedustajaehdokas Helsingin vaalipiiristä.
Seitsemän tähden liike

Toimituksen poiminnat