JukkaTuunanen Karjalasta Kajahtaa

Suomi, ruotsi ja valhe

Ennen vaaleja maamme viralliset kielet olivat suomi, ruotsi ja valhe. Vaalien jälkeen tilanne ei ole muuttunut mihinkään. Antti Rinne sanoi aamulla tv:ssä, että vasemmisto sai vaaleissa voiton ja heidän on nyt muodostettava hallitus. Anteeksi mikä voitto? Vaaleissa annettiin noin 3 miljoonaa ääntä ja noista sdp, vihreät ja vasemmisto keräsi noin reilut 1 miljoonaa. Porvaripuolueita äänesti siis noin 2 miljoonaa. Kummalla taholla on kansan enemmistö takana: vasemmistolla vai oikeistolla? Olisihan se aivan merkillistä että vähemmistö hallitsisi enemmistöä. Mutta sitähän vasemmisto on aina halunnut: vähemmistön  valtaa.

Se mitä nyt on tapahtunut vaaleissa on merkillisen erikoista. Perussuomalaiset nousivat puolueen hajoamisen jälkeen takamatkalta suurempaan vaalivoittoon kuin mikään toinen puolue. Moista voittoa ei ole nähty sitten Veikko Vennamon aikojen jälkeen. Mielestäni nyt porvaripuolueiden on pikaisesti mietittävä, haluavatko he olla tekemässä ja tukemassa vasemmistolaista politiikkaa. Sen ainoa lopputulos on että PS kasvaa seuraavissa vaaleissa vieläkin suuremmaksi.

Kun joka kabinetissa ja loosissa rakennetaan hallituspohjaa on muistettava kokonaisuus. Mielestäni ja tuloksia lukiessa kansan tahto on, että PS, KOK ja Kesk + RKP tai KD muodostavat annettujen äänien takia enemmistöhallituksen. Mielestäni olisi oikein sopiva, että Juha Sipilä jatkaisi pääministerinä vaalitappiosta huolimatta jo pelkästään EU puheenjohtajuusasian takia. Kokoomuksella ja keskustalla on yhdessä myös parhaat mahdollisuudet saada se synnytyskanavaan jäänyt sote valmiiksi. PS tuo omat linjauksensa hallitusohjelmaan ja esim. maahanmuuttokysymyksissä heidän ja kok+kesk kannat eivät ole jyrkällä törmäyskurssilla. Kaikilla puoluilla oli vaalikeskusteluissa sama linja mm. paperittomien poistamisesta maasta sekä työperäisen maahanmuuton helpottamisesta. Mistä siis kenkä puristaa?

Jos kok tai kesk menee sdp apupuolueeksi hallitukseen on se kansanvallan halventamista. Olen aikaisemmissa puheenvuoroissani ottanut kantaa mm. kokoomuksen arvoihin ja puoluejohtajien vaihdoksiin lennosta. Petterin Orvon on typerää toitottaa, että käsityksemme ihmisarvosta on jakamaton, jos kansan enemmistön tahtoa ei noudateta. Äänestäjien ihmisarvo oli porvarillinen ja äänestäjien enemmistön tahto on porvarihallitus. Ja voihan se olla, että Jussi Halla-ahoa kiinnostaa paikka Brysselissä enemmän kuin valtioneuvostossa ja kesäkuun puoluekokouksen jälkeen puheenjohtajana voi olla ihan joku toinen.

Pitäkää arvoisat puoluejohtajat huolta siitä, että kansamme viralliset kielet ovat edelleen suomi ja ruotsi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat