JukkaTuunanen Karjalasta Kajahtaa

Yritysten pride-väriset logot

Tässä avoin kirje niille yrityspäättäjille, jotka ovat muuttaneet logonsa tällä viikolla pride-väreihin.

- Pikkaisen ihmettelin logonne muuttamista pride väreihin. Eihän siinä tietysti mitään, jos muutatte asiakkaidenne algoritmit, hakusanat, uudelleenohjaukset jne sillä tavalla, että jos esim. yrityksenne mainoksen klikkaa nainen, niin seuraavaa naisille suunnattua mainosta ei voi nähdä, ennenkuin mies on klikannut. Tasa-arvo meinaa nääs tasa-arvoa. Yksi klikki naisille, yksi miehille. Algotrimit on siis muutettava tasa-arvoiseksi. Myös meille heteroille.

Hyvä on kysyä myös, kuinka tämä pride viikko ajaa esim miesten tasa-arvoa? Huoltajuuskiistat menee 90% naisten eduksi, avio/avoliitossa oleva mies ei voi osallistua päätökseen tekeekö vaimo arbortin vai ei. Se voidaan tehdä puolisolta salaa. Kuinka Seta ja pride viikko tekee tasa-arvotyötä esim. juuri noissa asioissa? Ei mitenkään. Kuinka pride viikko on huolissaan homomiesten lastensaanti ongelmasta. Miehille ei tietääkseni voi tehdä keinohedelmöityshoitoja. Meillä ei ole lakia, joka mahdollistaisi sijaissynnyttäjät. Se siitä tasa-arvosta.
Kuinka pride viikko ajaa esim tällä viikolla islaminuskoisten naisten/miesten asiaa maassamme. Suomessakin heitä asuu 40-50.000.  Islamin mukaan homouden harjoittaminen tarkoittaa kuolemantuomiota. Kuinka tämä tasa-arvoisuus näkyy kulkueissa ja banderolleissa? Tai kuinka islamin miehen oikeus ottaa 4 vaimoa ja 40 sivuvaimoa tukee tasa-arvoa?  Mitä pride viikko tekee noiden úsein lapsena naitettujen tyttöjen eteen? Suomessakin on monia miehiä, joilla on järjestettyjä vaimoja. Voisin toki jatkaa luetteloa vaikka kuinka pitkälle, mutta jääköön tähän. Siis tasa-arvo Setan ja priden mukaan ei merkitse mitään todellista tasa-arvoa vaan heidän tasa-arvo on yhden asian tasa-arvo.

Se mitä pride viikko väittää tekevänsä ei ole lainkaan totta. Tämän viikon pääteema on muuttaa translaki sellaiseksi, että 12-vuotias ja siitä ylöspäin  saa itse päättää onko mies vai nainen. Nykyisen lain mukaan ihmisen tulee olla täysi-ikäinen. Voitko kuvitella, että alle 18 ei voi ostaa tupakkaa, käydä äänestämässä tai ostaa olutta, mutta on tarpeeksi viisas päättämään että sukuelimeni tai rinnat pois ja tilalle jotain muuta.

Se että kirkko mukana on grande katastrofi. Seta pyrkii muuttamaan säännökset sellaiseksi, että kirkko joutuu vihkimään homo/lesboparit. Ruotsissa kävi näin ja Suomi tulee perässä. Minun näkemykseni mukaan kirkkoa johtaa Seta ei Jumala. Mutta koska en kuulu kirkkoon ei asia sen syvemmin hetkauta.

Mielestäni tällä viikolla Finnairin, Fazerin ja kaikkien muiden tulisi olla omia itseään. Olemalla oma itsensä edistää tasa-arvoa kaikkien parhaiten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (87 kommenttia)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Unohdit Alkon. Kirkon onneksi muistit. Eli juodaan viinaa ja veisataan virsiä ihan homona. Ja löysätään vähän pipoa.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Jokaisen ihmisoikeustapahtuman tarkoituksena ei ole joka ainoan ihmisoikeusasian edistäminen samalla kertaa. Pride sattuu olemaan tapahtuma, joka keskittyy HLBT-ihmisten oikeuksiin.

Vähemmistöviha, uskonnollinen tai muu sellainen, ei ole mikään ihmisoikeus, eikä suvaitsevaisuuteen kuulu suvaitsemattomuuden suvaitseminen, vaikka jotkut toisin kuvittelevatkin.

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Oletko siis varma että islaminuskoisten joukossa ei ole yhtään hlbt ihmistä, tai ortodoksikirkossa. Jos kerta edistetään hlbt ihmisten oikeuksia yleensä, eikö kannattaisi myös viedä tasa-arvoa eteenpäin etenkin siellä, missä heillä ei ole mitään oikeuksia.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Meillä Suomen ort. kirkossa on kyllä aivan kelvollisesti oikeuksia, kiitokset vain tekopyhästä huolenpidosta.

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen Vastaus kommenttiin #7

Millois ortodoksikirkko hyväksyy naispappeuden ja ryhtyy vihkimään saman sukupuolisia avioliittoon? Onko ort.kirkossa haettu jo ennakkitapausta? Onko siis tämä tekopyhää huolenpitoa. Tiedät itsekin, että sitä ei tule tapahtumaan, ei myöskään katolisessa kirkossa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #10

En minä tiedä tuleeko tapahtumaan vai ei. Varmaan ensimmäinen edellytys on, että naiset haluaisi papeiksi, ja toinen, että jotkut haluaisi naispuolisia pappeja.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

Kuka halusi ev.lut. kirkkoon? Eivät kai kreikkalaiskatoliset voi olla niin paljon eri rotua?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #14

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2013032916842482

Hyvin alistava kulttuuri on kyseessä. Kuten tässäkin todetaan halukkuutta on ollut, mutta jyrätty.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #40

Kreikkalaiskatoliset kutsuvat itseään ortodokseiksi eli puhdasoppisiksi. Tässä tapauksessa tuo nimi on ansaittu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Ulkopuolisena on helpompi ymmärtää "puhdasoppisuutta", kuin ajan hengessä muuntumista. Jos uskonnollinen oppikunta pitää jumalaansa kaikkivaltiaana, ja sen myötä kai erehtymättömänä, miten heidän jumalansa lait voisivat sitten olla muuta kuin muuttumattomia, maallisen yhteiskunnan kehitysvirtauksista riippumatta?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #47

On kyllä olemassa myös oikeasti kreikkalaiskatolisia kirkkoja, jotka siis pitävät johtajanaan Paavia. Ukrainan pääministerinäkin toiminut Arseni Jatsenjuk kuuluu sellaiseen. Näiden uniaattien tasa-arvokannoista en ole tarkemmin selvillä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ukrainan_kreikkalais...
https://fi.wikipedia.org/wiki/Idän_katoliset_kirkot

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Olen itse kasvanut ja elänyt huomattavan osan aikuiselämästänikin homona erittäin homovastaisessa kultissa (Jehovan todistajat), joten nuo ongelmat ovat minulle kaikkea muuta kuin vieraita. Kieltämättä taikauskoon perustuvaan homo- ja transvihaan tulisi puuttua huomattavasti nykyistä napakammin, mutta jos edistetään tiettyihin vähemmistöihin kuuluvien asiaa yleisesti, eikö viesti tule silloin lähetetyksi myös suvaitsemattomille uskonnoille ja niiden vankeina oleville vähemmistöjen edustajille?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Entiedä onko mul "vääriä" kavereita mutta kaikki ne kauhistelee tuota pride vouhotusta .

Ihmisil on vaikeita taloudellisia ja terveydellisiä ongelmia pärjäämisessä jne . Suomen syntyvyys on täydellinen Katastrofi ..

Niin me ihmettellemme miksi koko yhteiskunta pitää just tuon aiheen toitottamiseen valjastaa ?? Nostaa jalustalle tuo aihe .

Emme ymmärrä .

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ricky Gervaisin lohkaisu sopii tähän hyvin: ”Remember, if you do a good deed, some fuckwit will always ask why you're not doing a different good deed. They'll be doing nothing of course.”

Tarvitsetko käännösapua?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Niin kenen onko enemmistön mielestä "hyvä teko" ?

Ja syrjintää vastaan marssivat jne .. Ja sit jos kyseenalaistaa kun ei ymmärrä niin saa raivoa osakseen . Törkeetä SYRJINTÄÄ ihka omasta mielipiteestä .

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #12

Mielipiteiden ja väitteiden pitäminen huonoina ja tyhminä ei ole syrjintää.
Mikä ihme siinä on, että nyrkkiä pitää puristella taskussa ja kavereille mutista, mutta silti mitään ei itse voi tehdä? Ja samalla pitää syyttää ja leimata niitä, jotka eivät vain vätystele ja ruikuta, vaan lyöttäytyvät yhteen ja pistävät haisemaan.

Ja muuten: yksi kesätapahtuma, olkoon vaikka kuinka vakiintunut, julkisuutta saava ja isokin, ei ole koko yhteiskunta.

Lopetapa Timo kitinä ja kerro ihan suoraan, miten haluaisit järjestää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiat? Mitä heille pitäisi tehdä, että sinä ja kaverisi, jotka olette kovin varmoja siitä, että olette enemmistön asialla, olisitte tyytyväisiä? Pitää olla hiljaa kaapissa? Hirttäjäisiä nostureihin? Mielisairaalaan koko sakki? Kemiallinen kastrointi? Kansalaispartiot metsästämään homoja?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #18

E.M:"Mielipiteiden ja väitteiden pitäminen huonoina ja tyhminä ei ole syrjintää."

Ehkä minä voisin ottaa sen tarjoamasi käännösavun vastaan. Minusta tuo "some fuckwit" tuossa kommentissasi Auniolle, ei jotenkin istu tuohon mielipide/väite-jutskaan, mitä toitotat tuossa. Tai sitten oma englannin opetus on jotain kertonut minulle väärin. Kerrotko siis miten se kääntyy ja eritoten, kehen se kohdistuu.

En ole Timo, mutta vastaan kuitenkin sinulle ja kysyn puolestani että; miksi Timon, tahi minun pitäisi järjestää näiden asioita jotenkin? Jos meidän heteroidenkin "pitää panna haisemaan" ja alkaa järjestää paraateja kaduilla. Mitähän siitäkin seuraisi. Mikä muuten siinä on vaikeaa, että meistä jotkut ovat saaneet toisenlaisen kasvatuksen, meistä toisilla on toisenlaisia arvoja, meistä jotkut nyt vaan ovat sellaisia ettei ihan mikä hyvänsä ole soveliasta/hyväksyttävää. Sen sinä nyt vaan joudut nielemään, haluaisit tahi et. Jatka siis kitinääsi ihan rauhassa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

Joku molopää voisi olla sopiva käännös.

Järjestä toki Kalervo heteroparaati, toimi äläkä spekuloi. Siitä vaan. Tuskin vastustus olisi sen kummempaa kuin mitä Pride on saanut osakseen. Kaasuhyökkäyksen ja jeesusmarssin sijaan vastassa saattaisi olla naurua.
Tuo loputon "entäs jos" ja "mitähän siitäkin tulisi"on kyllästyttävää ja noloa vässyköiden uhoa.

Ja minusta on todellakin koko yhteiskunnan asia järjestää vähemmistöjen asema asiallisesti, ei reilussa yhteiskunnassa saa olla "meitä" ja "noita".

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #29

Onhan näitä jo ollutkin, suorastaan suurenmoisella sukseella:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000660468.html

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #30

Heh. Suurena optimistina haluan tietenkin uskoa, että Kalervon salainen haave heteroparaatista ei sisällä yhtikäs mitään ideaa vähemmistöjen vastustamisesta, vaan se olisi vain iloinen karnevaali.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #18

"Mitä heille pitäisi tehdä, että sinä ja kaverisi, jotka olette kovin varmoja siitä, että olette enemmistön asialla, olisitte tyytyväisiä? Pitää olla hiljaa kaapissa? Hirttäjäisiä nostureihin? Mielisairaalaan koko sakki? Kemiallinen kastrointi? Kansalaispartiot metsästämään homoja?"

Sama tekniikka kun joku keskustelee maahanmuutosta vähänkin kriittisesti .

" Eli olette natsi . Kavereitten kans olette hitlerin jälkeläisiä .Haluaisit uuniin työntää maahanmuuttajat , niinkö !!"

En minä ole vastustanut prideä . Kait nyt erinäkökulmista viattomasti saa keskustella ilman raivon kohteeksi joutumista ..

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #38

Vastaa vain kysymyksiin. On niin kyllästyttävää, kun jotkut varaavat itsellen oikeuden vain valittaa ja känistä. Olisi paljon kiinnostavampaa tietää, miten asioiden pitäisi olla, kun ne nyt ovat jonkun mielestä huonosti.

Päivi Räsänen sentään oli tavallaan reilu ja avoin paljastaessaan haaveensa kuolemasta homoille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Meinaatko, etteivät mainitsemasi ongelmat ole koko ajan esillä? Miten se, että edistetään myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia, on keneltäkään pois?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"Edistetään myös" ...

Kun fakta on jotta syntyvyyden romahdus on jo katastrofi Suomessa .
Aivan loogisesti mun mielestä varmaa on että mitä enemmän prideä tuutataan sitä pahempi katastrofi syntyvyydestä tulee Suomelle ..

Mutta joo samapa tuo . Yks lysti .Se siitä .

"Lopetapa Timo kitinä" no niin tuossa syrjivästi kitisijäksi leimasit minut .

Okei olen vammanen en ymmärrä .

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #20

Voi Herra Jeesus. Uskotko nyt ihan tosissasi, että mitä vähemmän homojen oikeuksia edistetään, sitä useampi homo muuttuu maagisesti heteroksi? Jotain rajaa nyt taas.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #20

Pride pitää kieltää, koska se laskee syntyvyyttä? Selvä homma.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #20

"Kun fakta on jotta syntyvyyden romahdus on jo katastrofi Suomessa ."

Ei maailmasta ihmiset lopu kesken.

"Aivan loogisesti mun mielestä varmaa on että mitä enemmän prideä tuutataan sitä pahempi katastrofi syntyvyydestä tulee Suomelle .."

Millä logiikalla?

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

"Niin me ihmettellemme miksi koko yhteiskunta pitää just tuon aiheen toitottamiseen valjastaa ?? Nostaa jalustalle tuo aihe ."

Pride ei ole valtion säätämä asia. Esimerkiksi markkinataloudessa mukana olevat yritykset ovat tajunneet että on rahasampo signaloitua tämänlaiseksi. Lisäksi vapaassa yhteiskunnassa esimerkiksi mielenosoituksia ja tapahtumia saa järjestää. On esim. Sambakarnevaali jota pidetään joka vuosi julkisissa tiloissa. Itse olen ollut mukaan muutamissa tilaisuuksissa joita miekkailukouluni on järjestänyt.

Näissä systeemi on se, että vapaat toimijat tekee asioita ja niihin menee muita vapaita toimijoita mukaan. Se, että suosiota on paljon kertoo että monia asioita kiinnistaa. Sinulla on siis kavereita jotka "ei ymmärrä" että ihmisillä on vapaa tahto ja pitävät tärkeänä jotain jota he itse eivät pidä tärkeänä.

Mitäpä tässä voi sanoa?

Että hurraa sinne, sensuristit. Toisaalla varmaan valitatte poliittisesta korrektiudesta mutta sitten olette sitä mieltä että teidän kanssa erimielisten tulee säätää teidän pillin mukaan että mihin omaa aikaansa ja omia yrityksiään valjastavat. Mikä on sensuuria. Ei sitä voi sanoa että jos JOKO (1) homoasiaa ei saa näkyä lainkaan TAI (2) homoasiaa näkyy liikaa (=) niin sitten ollaan sensuroimassa juttuja. Kivat sulle. Me muut eletään demokratiassa ja tehdään mitä huvittaa ja jos se vaivaa ja siitä haluatte nurista niin siitä vaan. Turhaa hampaatonta nurinaa se on. Paitsi jos eletään totalitariassa. Missä yritämme olla elämättä vaikka moni kristitty hurskastelija muuta yrittääkin kaikella valveajallaan.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Kuinka pride viikko on huolissaan homomiesten lastensaanti ongelmasta."

Onko mielessäsi käynyt, että googlatakin voisi, ettei suotta näyttäisi ihan toistaitoiselta äksyilijältä?

https://www.facebook.com/events/sateenkaariperheet...

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Kyllä tiedän tapahtuman eikä siinä ole mitään äksyilyä. Lesbonaiset saavat lapsettomuushoitoja yhteiskunnan varoilla. Eikö pitäisi siis säätää laki, että miehille, joilta usein puuttuu kohtu ja munasarjat, tarjottaisiin sijaissynnyttäjäpalvelua. Se että miehet pystyvät adoptoimaan on hyvä, mutta miksi sitten naispareille ei tarjota vain tuota yhtä ja samaa mahdollisuutta, siis vain ja ainoastaa adoptiota. Sehän olisi sitä sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Sijaissynnytyslaki on ymmärtääkseni työn alla. Malta vielä hetki.

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen Vastaus kommenttiin #9

Sijaissynnyslakia on puuhattu jo pitkään. Se ei etene sen takia, että myös sen tulisi koskea myös naispareja, siis tasa-arvon takia. Ei voida säätää perustuslain mukaan lakia, jossa syrjitään toista mm. sukupuolen takia. Eli ensin pitää muuttaa perustuslaki, sitten säätää sijaissynnyttäjä laki, joka koskee sekä mies että naispareja. Naispareille ei enää olisi mahdollista saada hedelmöityshoitoja. Juuri tämän takia laki ei voi edetä, koska naisparit tietysti vastustavat sitä. Siis jälleen: hyvästi tasa-arvo ja miesten oikeudet.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #13

Eihän pridellä olekaan mitään tekemistä tasa-arvon tai muuten laajemmin ihmisoikeuksien kanssa, vaan se on eturyhmäpoliittinen hanke.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #15

Kyllä sillä on paljonkin tekemistä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kanssa, mutta sen agenda kohdistuu niiden edistämiseen sateenkaari-ihmisten kohdalla Mukana on kyllä intersektionaalisuus, jolloin mukana ovat esimerkiksi vammaisten ja maahanmuuttajataustaisten sateenkaari-ihmisten oikeudet. Ei tämä ole kaiken kaikkiaankaan nollasummapeliä, eikä muiden tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta vailla olevien oikeuksia alas aja.

Toki se ajaa alas syrjijien ja koulukiusaajista aikuisiksi samaa rataa jatkaneiden itselleen katsomaa oikeuttaa jatkaa kunniatonta puuhasteluaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #21

Ainakin Suomessa kaikilla enemmistöillä ja vähemmistöillä on tasan ihan samat oikeudet jo nyt, tälläkin hetkellä. Toki eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta, jotka yleensä koskevat henkilön kansalaisuutta. On vaikea ymmärtää tasa-arvon/yhdenvertaisuuden perään huutelua kun nämä asiat on täällä laitettu kuntoon jo vuosikymmeniä sitten.

Jos oikeasti on huolissaan tasa-arvon toteutumisesta, niin kannattanee aloittaa sieltä missä nämä asiat ovat eniten pielessä, vaikka Irakista.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #24

Lainsäädännön tasolla asiat alkavat olla aika hyvällä tolalla, mutta käytännön tasolla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat kohtaavat yhä vihaa ja syrjintää, jota viljellään varsinkin uskonnon varjolla. Päivi Räsäsen "ovat kuoleman ansainneet" -kirjoitus nyt yhtenä tuoreena esimerkkinä. Siksi Pride-tapahtumia tarvitaan myös Suomessa. Toki niillä otetaan samalla kantaa näiden vähemmistöjen oikeuksiin myös kansainvälisellä tasolla.

Vielä vuonna 2010 homot olivat Suomessa eniten väkivaltaa ja sen uhkaa kohtaava vähemmistö. Uudemmista tilastoista en tiedä, mutta tuskin se väkivalta on yhdeksässä vuodessa kokonaan kadonnut.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #24

Taitaapa noilla transihmisillä olla aika tavalla vielä lainsäädännöllistä takamatkaa, joskin siinä edettänee jonkinlaisella loikalla tällä hallituskaudella. Syrjimättömyyden toteutumisen kanssa on vähän samoin kuin nopeusrajoitusten, tietynsorttisille kanssaihmisille ne ovat ylivoimaisen vaikeita noudattaa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #31

Taitaapa olla lainsäädännöllistä takamatkaa myös eläkeläisillä, lapsiperheillä, yrittäjillä, palkansaajilla, opiskelijoilla ja monilla muillakin ryhmillä. Vähän niinkuin kaikilla meistä. Tietynsorttisille ihmisille on vain ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää, että aina ei saa omaa tahtoa läpi.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #43

Varmasti eri tahoilla on parantamisen varaa, tuossa vain vastasin väitteeseen, että tasa-arvo on jo saavutettu eri vähemmistöjen kohdalla - Janhunen voisi jopa lopulta päättää, onko vai ei. Kaiken kaikkiaan tällainen argumentti on kelvoton, näitä asioita ei voi laittaa jotenkin toisiaan poissulkevasti vaakakuppeihin.

Yrittäjillä, eläkeläisillä ja opiskelijoilla on erilaisia toimeentuloon tai byrokratiaan liittyviä katvealueita, mutta esimerkiksi heidän olemassaoloaan tai naimisiinmenoaan ei ole taidettu sentään yrittää kieltää - tällaisia vaatimuksiahan sateenkaari-ihmisille on eräiltä poliittisilta suunnilta esitetty ja vielä vähän aikaa sitten myös laissa myös määrätty. Lisäksi sateenkaarioikeuksia takaavat lait tuottavat pitkässä juoksussa yhteiskunnalle voittoa turhan byrokratian karsimisen ja ennen syrjinnästä työkyvyttömien ihmisten iloisiksi veronmaksajiksi saattamisen kautta.

Janhusen mainitsemista ryhmistä opiskelijat ja eläkeläiset ovat heikossa asemassa niin, että usein kadulle meneminen on nähty tärkeimmäksi keinoksi vaatimusten ajamiseen. Yrittäjät taas ovat verkostoituneet korkealle tasolle niin, että heidän sanaansa kuullaan erittäin suurella painoarvolla kabineteissa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #51

Asiassa auttaisi ensinnä sen ymmärtäminen, että nykyään on kelvotonta perustella eturyhmäpoliittisia vaatimuksia tasa-arvolla. On melko lapsellista kuvitella, että aina olisi kyse syrjinnästä jos asiat eivät mene oman mielen mukaan.

Mitä tulee esittämiisi väitteisiin olemassaolon kieltämisestä ynnä muusta, ne ovat vain sitä samaa valehtelua, mitä yleensäkin täällä olet esittänyt.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #54

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja oikeuksille ja tasa-arvolle on melko tarkat määritelmät Suomen lainsäädännössä ja Suomen allekirjoittamissa kansainvälisissä sopimuksissa. Syrjintä on melko helppoa määritellä suhteessa näihin.

Ei ole vale se, että

- transihmisyyttä on edelleen väitetty mielenhäiriöksi eräissä piireissä
- homoseksuaalisuus oli rikos ja sitten mielisairaus aina 1980-luvulle saakka
- transvestiittien itseilmaisua rajoitettiin naamioitumiskieltopykälällä vielä 1960-70-luvulla
- samaa sukupuolta olevat ovat saaneet avioliitto-oikeuden vasta hiljan ja sitä vastustetaan edelleen kiihkeästi
- transihmisten ja samaa sukupuolta olevien pariskuntien lasten saantia on edelleen vaikeutettu monin lakikoukeroin
- vielä tälläkin hetkellä transihmisen on osoitettava hedelmättömyytensä saadakseen itselleen kokemansa juridisen sukupuolen. Tästä Suomi on saanut lukuisia huomautuksia kansainvälisiltä ihmisoikeusviranomaisilta.
- sateenkaari-ihmisten syrjintä on kielletty tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslaeissa, mutta käytännössä näitä kieltoja rikotaan karkeasti alinomaa. Tässä syrjinnässä on ollut olennainen elementti ihmisen kokemuksen kieltäminen monin tavoin.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #58

Jokaisella meistä on joskus vaikeuksia, eivätkä asiat aina mene oman mielen mukaan. On silti turha kuvitella, että taustalla olisi aina syrjintää.

Sananvapaus sitten takaa, että jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteitään - myös sellaisia, jotka eivät vastaa juuri sinun käsitystäsi jostakin asiasta. Parempi vain opetella elämään asian kanssa. Ja ei todellakaan tarvitse ryhtyä kertomaan tässä, miten sananvapautta on eräiltä osin rajoitettu. Tämä on tiedossa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #65

Kaikkien täälläkin käytyjen keskustelujen jälkeen voimme vain olla onnellisia siitä, että Janhunen ei ole päättämässä siitä, mitä on syrjintä ja mitä on muu ei-niin-mielenmukainen meno.

Syrjintä on määritelty lainsäädännössä melko tarkasti: Yksilö asetetaan hänen jonkun ominaisuuden perusteella heikompaan asemaan tai häntä häiritään ilman lain sallimaa hyväksyttävää perustetta.

Sanavapaudesta oppi ei taida joillekin mennä päähän millään tavalla, mutta siitä ei kai tämän keskustelun tasa-arvohaarassa (#15->) ollut kai puhekaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #68

Syrjinnän määritelmästä ei ole siitäkään mitään tarvetta ryhtyä luennoitsemaan, koska asia on tiedossa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #71

Miksi Janhunen sitten esittää ymmärtämätöntä sotkemalla "ei nyt mennyt minun mieleni mukaan"-höpinän asiaa sotkemaan?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #76

Minä voisin kysyä, miksi Solonen näkee syrjintää aivan joka puolella, sielläkin, missä sitä ei edes ole. Toki ei tarvitse kysellä, kun vastaus on tiedossa muutenkin.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #24

Aika moni ajattelee että sisäpolitiikka on sisäpolitiikkaa.

Toisaalta miten voi olla yhtäläiset oikeudet jos kerran jos järjestää julkisen tapahtuman johon tulee yrityksiä ja ihmisiä mukaan niin että tulee suosittu tapahtuma niin tämä tapahtuma on "liian suosittu" ja ihmistne pitäisi pitää turpaansa kiinni jotenkin?

Prideä vastaan tehtiin muutama vuosi sitten väkivaltainen kaasuisku. Mikä kertoo että käytännön tasolla (de facto) asiat eivät ole yhtä hyvällä tolalla kuin lain tasolla (de jure).

Jo sinun kommenttisi on evidenssiä sille että "Mitään tasa-arvoista ole". Jos ei samaa valitusta ole että kielletään heteroiden avioliittoa juhliva tapahtuma, niin ei ole selvästi käytännön tasolla samat oikeudet.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikään ei kai estä sinua toimimasta islaminuskoisten ja ortodoksihomojen puolesta.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Olisiko hyvä idea järjestää pride paraateja/tapahtumia myös ei-valkoihoisille?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Vähemmistöjen vähemmistöt eli intersektionaaliset ryhmät ovat olleet näkyvästi esillä Pride-liikkeessä. Koko homman aloittajista toinen oli musta transnainen.

https://www.mic.com/articles/121256/meet-marsha-p-...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Tarkoitin, että tapahtumia ei järjestettäisi seksuaalisuus edellä vaan ihonväri edellä. Sitten voitaisiin sanoa että myös valkoiset vähemmistöt ovat tervetulleita osallistumaan.

PS. Somen sateenkaarilipuissa ei ollut ruskeaa raitaa vaikka ilmeisesti pitäisi olla.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #25

Pride on ollut perinteisesti sekä seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen perustuvan syrjinnän vastainen ja painopisteen muutos tekisi siitä jotain muuta. Lipussa voisi olla se ruskeakin raita, mutta toisaalta Suomessa rasismi ei kohdistu pelkästään ihonväriin. Muutkaan värit eivät symboloi jotain sateenkaariväen ryhmää samalla tavoin kuin krijainhirviöt HLBTIQA.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sateenkaarilippu

Ihonvärin ja etnisyyden perusteella tapahtuvaa syrjintää on toki vastustettu toisissa mielenosoituksissa, itsekin niissä ollut mukana - kaiken kaikkiaan tuntui olevan paljon muitakin tuttuja Pride-kulkueista. Niissä taas sateenkaariteema ei ole kovin korostettu, koska rasismi on tärkeä ja siksi oman tilaisuuden ansaitseva teemansa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #33

Hyvä on. Unohdetaan pride-nimi kun se johtaa harhaan. Olisiko hyvä idea, jos "värillisille" ihmisille olisi vastaavia tapahtumia, joihin myös muut vähemmistöt olisivat tervetulleita? Lippu voisi olla vaikka kokonaan ruskea tai musta.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #39

OK.

Sun näkemys vapaudesta näyttää olevan se, että määräät että miltä autonomisten järjestöjen logossa on. Ilmeisesti et myös tykkää kulkueen aatesisällöstä ja siksi se pitäisi muuttaa.

Haluaako mieslapsi kuulla jotain? You are not important. Maailma ei pyöri sun napas mukaan. Totu siihen. Sitä on enemmän tulossa sieltä mistä sitä on tulossa. ; Markkinataloudessa katsos muoti-ilmiöt on myyntikasvupohjaa. Kulkueeseen osallistutaan vapaaehtoisesti eikä pakolla ja se muotoutuu sitä kautta mikä sattuu houkuttamaan. (Hetero prideäkin kokeiltiin ja se näytti kiinnostavan aika harvoja. Joista enemmistöllä oli mielenkiintoisia aatteellisia kytköksiä.)

Netin algoritmitkin on "tasa-arvoisia" siinä mielessä että niiden näkyvyyttä ohjaa "se mikä tilastollisesti ajaa heidän asiaa" eikä se että mennään sen mukaan mitä on eniten. Mainontaa voidaan esimerkiksi kohdentaa. Silloin ei kannata esimerkiksi "tasa-arvoisesti" tarjota tummia lateksi-kinkypukuja kaikille vaan heille joista enemmistö pitää jostain. (Eli esimerkiksi sinulle.) Business brokerin luulisi ymmärtävän markkinoinnin niksit. No. Kaikki ei tietty ole hyviä työssään.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #45

"Hetero prideäkin kokeiltiin ja se näytti kiinnostavan aika harvoja."

Kiinnostaisiko sinua People of Color Pride-tapahtuma? Miksi tai miksi ei kiinnostaisi?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #48

Ajatus on ihan hyvä. Ehkä kannattaisi rakentaa kuitenkin sille oma brändinsä, joka liittäisi nuo asiat tehokkaasti ihmisten mielissä. Se voisi löytyä jostain intersektionaalisuuden alueelta, jossa puhutaan ihmisten monikerroksisesta syrjinnästä.

Apropo

Maahanmuuttajateemaa ja sateenkaarioikeuksia on yritetty asettaa vastakkain tuomalla Prideen rasistisia teemoja sillä perusteella, että homovastaisuutta ilmenee maahanmuuttajaväestössä. Suomen keskeiset Pride-järjestäjät ovat tämän torjuneet jyrkästi ja haluavat tukea molempien suurten ryhmien oikeuksia. Eri asia on, että myös maahanmuuttajayhteisössä eläviä sateenkaari-ihmisiä pyritään auttamaan siihen erityisesti suunnatulla työllä.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #52

Ilmeisesti siis olisitte halukkaita osallistumaan PoC-marssille. Entä muslimi-Prideen?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #55

"Entä muslimi-Prideen?"

Varmaan siinä määrin kyllä, että oikeus omaan uskoon on oltava. Mitä sen uskon ja uskonnon kautta sitten ilmaistaan ja kanssaihmisiltä vaaditaan, on kuitenkin kynnyskysymys - kuten tässä ev.lut. kirkonkin kanssa harrastetussa yhteistyössä.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #56

Onko ryhmiä, joiden kanssa ja/tai joiden oikeuksien puolesta et suostuisi marssimaan?

Esimerkiksi kristityt ovat syrjittyä monin paikoin.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #59

Jos osuisin paikkaan, jossa osoitetaan mieltä kristittyjen vainojen vuoksi vaikkapa jossain fundamnetalistista islmamia harjoittavassa maassa, voisin tietyin ehdoin osallistua marssiin. Se ehto olisi, onko vastustuksen kohteena juuri tuo sortava valtio/ryhmä vai rasistinen yleistys islamista.

Jos törmäisin mielenosoitukseen, jossa vaaditaan kristillisten arvojen nimissä homojen oikeuksien kaventamista tai ehkäisyn abortin kiletämistä, kiusaus liittyä vastamielenosoittajien joukkoon olisi suuri.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #60

Kiitos tiedosta.

Vielä yksi: Olisitko valmis puolustamaan Etelä-Afrikan sorrettuja valkoisia Suomessa järjestettävällä marssilla?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #61

Kovasti riippuisi, millä agendalla tuo mielenilmaus pidettäisiin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #62

Jos se pidettäisiin samalla agendalla kuin Pride-paraatitkin?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #63

Itse olisin taipuvainen pitämään erillisen mielenilmauksen Nelson Mandelan ja Desmond Tutun sovintopolitiikan perinnön puolesta, missä nyt tapahtunut huolestuttava kehitys voitaisiin asettaa järkevään viitekehykseen. Samaan teemaan voisi mennä ne harvat sovittelemalla saavutetut rauhat, joille soisi lisää seuraajia tässä vihan täyttämässä maailmassa.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #48

Ei minua kiinnosta tämä nykyinen Pridekään. Miksi pitäisi? Miksi juuri minun kiinnostus tai ei kiinnostus ratkaisisi? Näyttää että Pridessä on paljon kävijöitä
ihan ilman minuakin.

Kiinnostus tilastollisena ilmiönä; Miksi pitäisi sellainen pykätä jos tuollainen menestyy? Onko sulla markkinatutkimusta tarjota että mitkä segmentit menisi millä innolla mukaan?

Ei tää ole mikään "mä tykkään-mä en tykkää" -idiotismia. Tämä on jumankekka massatapahtuma. Kandee tiedostaa vähän että mistä puhuu ja mitä se tarkoittaa noin muutenkin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #74

Miksi vaahtoat?

Minua kiinnostaa, millaisten ihmisten ominaisuuksien takia ollaan valmiita marssimaan. Näyttää siltä, että tietty seksuaalisuus, ihonväri ja uskonto ainakin kelpaavat. En saanut aivan selväksi, kelpaavatko kaikki niiden variaatiot.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #75

En aio marssia minkään mainitsemasi asian puolesta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Täällähän on meno kuin Kyöpelin vuorella!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ilmeisesti mielestäsi Prideviikon tulisi ratkaista kaikki ongelmat eikä suinkaan keskittyä niihin, jotka halutaan tuoda esille juuri tuolla yhdellä viikolla vuoden 52:sta viikosta?

Algoritmien toiminta taas perustuu markkinoinnin ja talouden lainalaisuuksiin, jolloin niillä suositellaan sinulle sitä, mitä algoritmien mukaan kannattaa, jotta vaikkapa ostaisit jonkun tuotteen. Mikäli haluat muuttaa niiden toimintaa yleissisivistäväksi ja oikeudenmukaiseksi, niin laitahan aloitetta johonkin vetämään. Tuskin onnistut...

Yrityksethän analysoivat näitä asioita tarkasti eli tekevät, mitä on järkevää brändin ja myynnin kannalta. Nyt seuraa ikävä uutinen sinulle: kannattavampaa on olla tässä meiningissä mukana kuin toimia sinun ajatusmaailmasi mukaan. Eli asiakkaissa on enemmän niitä, jotka näkevät tämän positiivisena asiana kuin kaltaisiasi, joille se onkin ongelma.

Näin se vaan on, sori siitä.

Mikään ei estä jonakin toisena viikkona ajamasta muita asioita mikäli intoa riittää. Yleensä sitä tuntuu vaan riittävän muiden tekemisten arvosteluun oman tekemisen sijaan.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

OK.

Sitten jokainen PerusSuomalaisten sananvapausasia on väärin koska ei paranna ateistien vapauksia. Puhutaan kritiikkioikeudesta mutta se kontekstoidaan aina tietyllä tavalla. Miten PerusSuomalaiset esimerkiksi on parantanut ateistien asioita ankaran uskonnollisilla alueilla Suomessa?

Omalla logiikallasi tämä tarkoittaisi aika paljon. Minun logiikalla se ei tarkoita oikein mitään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Blogin aiheeseen palatakseni;
Logon ja brändi-ilmeen tarkoituksena on luoda yritykselle tai tuotteelle yksilöllinen ja tunnistettava visuaalinen ilme. Tähän kuuluu myös logon väritys.
Tunnettu brändi on yritykselle tärkeä omaisuuserä, eikä sen pitäisi itse ryhtyä sitä heikentämään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kukin voi toki tykönään arvioida onko jokin tarkoituksenmukaista, mutta yhtiöt harkitsevat tykönään mitä niiden pitäisi tehdä ja mikä vahvistaa heidän brändiään valitsemassaan kohderyhmässä. Saattaa olla niin, että et vain ole kohderyhmää, jos koet tuon heikentävän brändimielikuvaa, vahvistamisen sijaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

En ota niinkään kantaa Pride-tapahtumaan tai mihinkään kohderyhmiin.

Olen hankkinut markkinointikokemukseni suuryhtön markkinointiosastolla Yhdysvalloissa. siellä oli monisivuinen ohjekirja siitä, miten yhtiön brändiä, logoa ja graafista ilmettä tuli käyttää ja suojella. Jos yhtiö itse lähtee sitä ensimmäisenä rapauttamaan, niin sen asema mahdollisessa oikeudenkäynnissä heikkenee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #53

Lähtee rapauttamaan? Aivan, kiitos pointtini alleviivaamisesta. Mistä muuten tiedät, ettei kyseisiä logoversioita ole yhtiöiden brand manuaaleissa? En ole vielä törmännyt yhteenkään brand manuaaliin, jossa olisi vain yksi versio logosta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #57
    "Mistä muuten tiedät, ettei kyseisiä logoversioita ole yhtiöiden brand manuaaleissa?"

Etabloituneiden yhtiöiden tavatamerkit ja logomerkit on rekisteröity kauan ennen kuin tuo Pride- ja sateenkaarivärivillitys alkoi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

Nythän tämä menee ihan syrkuhupaisaksi. Yhtiöiden ja tavaramerkkien logojahan muutellaan solkenaan. Tuleeko mieleesi yhtään ison brändin logoa, jota ei olisi muutettu viimeisen 50 vuoden aikana. Voi 20 vuottakin tehdä tiukkaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #67

"Nythän tämä menee ihan syrkuhupaisaksi."

Kuvitteletko, että suuryhtiö, joka toimii useammassa maanosassa, aloittaa uudelleenrekisteröintitoimenpiteet aivan köykäisesti? Kyllä siihen menee aikaa ja rahaa. Minulla on siitäkin kokemusta.

"Tuleeko mieleesi yhtään ison brändin logoa, jota ei olisi muutettu viimeisen 50 vuoden aikana."

Äkkiä tulee kaksi: BMW ja Fazer. Molemmat lienevät lähes 100 vuotta vanhoja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #73

Fazer muutti nimeään 1970 ja logoaan viimeksi (en tiedä monennenko kerran) ilmeisesti 2006.

Tuolta voi makustella miltä visualinen ilme näytti silloin 100 vuotta sitten:
https://www.fazergroup.com/fi/tietoa-fazerista/his...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #73

# 79

BMW:n logo muuttui viimeksi vuonna 1979. Sitä ennen se muuttui vuosina 1953 ja 1933.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #81

BMW:n logo on edelleen lähes aivan sama kuin mikä se oli jo 1917. Sen jälkeen logoa on vain hieman graafisesti terävöitetty ja viilattu. Peruskuva, logon muoto ja jopa värimaailma on pysynyt samana.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #82

# 82

Valehteletko nyt tahallasi vai eikö yrityksen imagobrändäys nykyaikaiseksi vanhentuneen tilalta vaan hahmotu?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #84

En ole valehdellut miltään osin. Näköjään ryhdyit itse kirjoittamaan asian vierestä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #82

”Lähes aivan sama”. Niin on. Enpä osaisi tuota paremmin ilmaista itsekään, kun se on niin tunnistettava useista muutoksista huolimatta. Niin mielenkiintoinen tarina kuin BMW:n logon evoluutio onkin, tiedustelin Rautiaiselta esimerkkiä muuttumattomasta logosta. Se että hänellä tuli mieleen kaksi useaan kertaan muutettua logoa on tässä yhteydessä mielenkiintoista. Olisiko sittenkin niin, että vahvat tuotemerkit muokkaavat logonsa aikakauteen sopiviksi suhteellisen tiheillä (10-20 v välein), mutta pienillä muutoksilla.?

On varmasti olemassa muuttumattomiakin logoja. Pointtini oli vain että ne ovat harvassa. Rautiaisen spontaanisti keksimät esimerkit osoittavat asian hyvin.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #86

”On varmasti olemassa muuttumattomiakin logoja. Pointtini oli vain että ne ovat harvassa.”

-> Ehkä ne eivät sittenkään ole niin harvassa. Kyllä muuttumattomia logoja on tosi paljon. Esimerkiksi tuo bemarin vuoden 1917 logo, ei se ole miksikään muuttunut. Aivan samanlainen se on edelleen kuin yli sata vuotta sitten. Toki sitä varmaan käytetään verrattain vähän nykyään.

-> Eri asia sitten on, että bemari omistaa useita melko samannäköisiä logoja. Nykyään eniten käytössä lienee tuo vuonna 2000 julkaistu logo.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Ja sinä olet hankkinut markkinointiasiantuntijuutesi mistä?

Ja jos yritys tekee "Huonon ratkaisun" niin eiköhän se näkyisi myyntikäyrissä.
Vaikuttaa pikemminkin että tämä on kuitenkin taloudellisesti hyvä veto. Ottaa väliaikaista symbolisointia täsmämarkkinointina käyttöön. Seuraavalla viikolla jos palataan vanhaan logoon niin eihän se ole mikään unohduksen paikka ihmisille.

Tosin nähdäkseni vapaassa markkinataloudessa yrityksillä olisi myös lupa tehdä huonoa markkinointia. Ja siltäkin osin näkemyksesi vaikuttaa "vastustetaan mitä typerimmillä ja naurettavimmilla syillä niin että on selvää että minulla on tärkeää vastustaa kanssani erimielisiä ja siihen liittyviä identiteettipolitiikkoja keinolla millä hyvänsä ja siksi keksin mitä tahansa pilkunpaikkaa kritisoitavaksi".

No. Siihen teillä on oikeus. Mutta turhaa kuvitella että sananvapaus tarkoittaisi että joku ei saisi sanoa että kunnioitus tälläiseen tyhmään mielipiteilyyn on vähässä. Ja on hyvä että sanot sen ääneen koska sitten osaan yhdistää nimen ja mielipiteen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Ja sinä olet hankkinut markkinointiasiantuntijuutesi mistä?"
  1. Outokumpu, Honeywell - Suomi
  2. Digital Equipment Corp., Symbolics - USA
  3. Tele/Sonera - Suomi
  4. ,

Toimituksen poiminnat